Krëfel Keukens

Persbericht

Krëfel: OOG VOOR ERGONOMIE

Een slecht ingedeelde of opgebouwde keuken kan een slechte zaak zijn voor uw lichaam. De afstanden tussen de verschillende werkzones worden te groot,  u bereikt niks meer zonder u te moeten strekken of bukken en u stoot om de haverklap uw hoofd tegen een kastdeur of de dampkap.
Om dergelijke nare toestanden te vermijden, kiest u beter voor het oerdegelijke maatwerk van Krëfel Keukens.

ENKELE TIPS VOOR DE ULTIEME ERGONOMISCHE KEUKEN

Beperk de ruimte tussen uw werkzones
Elke keuken bestaat uit drie werkzones: een kookzone, een waszone en een opbergzone. Samen vormen deze drie zones de ‘werkdriehoek’. Houd de ruimte tussen deze zones zo klein mogelijk. Dat zal u heel wat tijd, moeite… en jaarlijks zelfs enkele overbodige kilometers besparen.

Houd rekening met de keukenlogica
De perfecte keuken is niet alleen esthetisch mooi maar zit ook logisch en eenvoudig in elkaar. Zet objecten die u heel veel gebruikt (bv. borden, bestek en koffiekopjes) dan ook vlakbij de plaats waar u ze het vaakst zult nodig hebben.

Denk aan diepe lades

U wilt uw potten en pannen opbergen in een kast? Dat kan maar het is niet ideaal. U kiest beter voor diepe lades met ruime openingen aan de zijkant. Zo ziet u meteen wat waar zit en kunt u probleemloos alles bereiken, zonder dat u zich hoeft te rekken of strekken.Kies voor veiligheid
Neem geen onnodige risico’s. Vermijd dat u met een kokende pot of schaal uw volledige keuken moet doorkruisen. Plaats uw spoelbak daarom zo dicht mogelijk bij uw kookzone.

Werk op de juiste hoogte 
Dé grootste troef van een maatkeuken is dat u alle elementen van uw keuken precies op de juiste hoogte kunt laten plaatsen. Zo zorgt u ervoor dat uw spieren en ruggengraat zo weinig mogelijk worden belast. Kies dan ook voor een ergonomisch werkblad en makkelijk bereikbare kasten en lades.

Steenstraat 44
1851 Humbeek/Grimbergen Vraag informatie aan
Tel.: 02 255 00 10
Fax: 02 255 00 78 Ik wil gecontacteerd worden door Krëfel Keukens