Foto's Dewaele Woningbouw

 • Strakke klassieke woning

  Strakke klassieke woning
  Alle goeie dingen bestaan uit 3. Dat moet de architect van deze houtskeletbouwwoning gedacht hebben. Op het menu een trio van gevelstenen met Tongerse, Molenlandse en Maalbergse rijnvorm. Gemengd verwerkt, en gemetst in kruisverband. Het dak is afgewerkt met een blauwe gesmoorde dakpan, de ramen in gebroken wit pvc. Beneden in deze strakke pastorijwoning is er plaats voor een open leefruimte, keuken, bureau en berging. Boven liggen de badkamer, en maar liefst 4 slaapkamers. Hier werden de vloeren afgewerkt in laminaat. Beneden en in de badkamer opteerde het gezin voor een keramische tegel. De binnendeuren en trap zijn uitgevoerd in massieve eik. Qua energiezuinige ingrepen koos de architect voor een zonneboiler, zonnepanelen, een balansventilatie en luchtdichte afwerking. 

  © Dewaele Woningbouw
 • Tijdloos in Londerzeel

  Tijdloos in Londerzeel
  Een strakke houtskeletbouwwoning? Dit gezin uit Londerzeel bewijst dat het kan. Tegen de gevel witte crepi met een inkom en garagepoort in cederhout. Op het gelijkvloers een indeling met inkom, bureau, toilet, salon, eetplaats en open keuken. Boven liggen maar liefst 4 slaapkamers, 2 badkamers en een dressing.
  © Dewaele Woningbouw
 • Schitterende woning met hoog thermisch comfort

  Schitterende woning met hoog thermisch comfort
  Deze woning is een staaltje technisch vernuft. De gevel meet maar liefst 18 meter en bestaat bijna volledig uit glas. Composietplaten van Trespa en aluminium profielen houden het glas naadloos op zijn plaats. Het huis biedt de eigenaar bovendien heel wat thermisch comfort.
  © Dewaele Woningbouw
 • Strak design in Zoersel

  Strak design in Zoersel
  Deze strakke witte houtskeletbouwwoning kan je quasi wiskundig ontleden. Twee verdiepingen langs het tuingedeelte, één gelijkvloers langs de straatkant. 
  © Dewaele Woningbouw
 • Pastorijwoning met pit in Nederokkerzeel

  Pastorijwoning met pit in Nederokkerzeel
  Houtskeletbouw met klassieke afwerking? Het kan. Dit gezin koos voor een gevelsteen in Tongerse rijnvorm met schijnvoeg en arduinen plint. Binnenin is er een inkom met dubbele trap en open zolder in kambala, een West-Afrikaanse houtsoort. Keuken en zithoek liggen in L-vorm langs een grote raampartij met zicht op de tuin. Het zadeldak is afgewerkt met blauw gesmoorde dakpannen. Leuk detail: de houten sierlijst onder de dakrand. Alle ramen hebben dezelfde afmeting en zijn uitgevoerd in de Aziatische houtsoort merbeau. 
  © Dewaele Woningbouw
 • Geslaagde projectbouw in Ninove

  Geslaagde projectbouw in Ninove
  Naast individuele woningen, is houtskeletbouw ook ideaal voor projectbouw. Dat toont deze realisatie van zes gezinswoningen in Ninove. Uiteraard zijn de energiezuinige en ecologische aspecten van houtskeletbouw een stevige plus voor de promotor, maar daarnaast zijn ook de akoestische en brandwerende eigenschappen helemaal conform de eisen op dat vlak. Deze strakke volumes werden opgetrokken als lichte kubussen, met een geslaagde combinatie van witte gevelpleister en een bekleding van cederhout. De luifels en uitstekende volumes van deze woningen zijn perfect uit te voeren met houtskeletbouw.
  © Dewaele Woningbouw
 • Kijkwoning De Pinte

  Kijkwoning De Pinte
  De jongste woning in het rijtje kijkwoningen van Dewaele Woningbouw en absoluut paradepaardje qua energiezuinigheid. Met een E-peil van 0 laat deze energieneutrale kijkwoning zien dat je zonder zware bouwkundige ingrepen ook duurzaam kan bouwen. Via slimme ingrepen op het gebied van isolatie en luchtdichtheid, en een eigen energieproductie via zonnepanelen scoort de kijkwoning vandaag al beter dan de energienorm van 2021 die een E-peil van 30 oplegt.
  © Dewaele Woningbouw
 • Kijkwoning Werchter

  Kijkwoning Werchter
  Deze kijkwoning in Werchter bewijst dat ecologisch ook sexy kan zijn. Hoe eenvoudig het ontwerp ook lijkt, zo ingenieus zit het in elkaar. In elk aspect van het huis gaat de aandacht naar het milieu en de energie-efficiëntie. Eerst en vooral keek de architect naar de oriëntatie van het terrein: de zuidelijke gevel is bewust heel gesloten gehouden om oververhitting te voorkomen. De woonkamer en slaapkamers kijken naar het westen en krijgen zo veel daglicht binnen. Opvallend is het grote ruimtegevoel ondanks het compacte karakter van de woning.

  © Dewaele Woningbouw
 • Kijkwoning Saint-Denis-Bovesse

  Kijkwoning Saint-Denis-Bovesse
  Deze kijkwoning is een volledig modulair gebouw. De houten gevelbekleding – van carport tot terras langs de achterzijde – kan je verplaatsen: zo vergroot of verklein je het volume van de woning naargelang de goesting. In totaal heeft de woning een bewoonbare oppervlakte van 235 m2. Boven vind je 3 mooie slaapkamers met zicht op de tuin. De master bedroom kreeg zoals dat hoort bij grote slaapkamers een dressing en badkamer mee. Om te voorkomen dat de kamers oververhitten, helt het dak een beetje over.
  © Dewaele Woningbouw

Wie is Dewaele Woningbouw ?

Duurzame en energiezuinige houtskeletbouw.

Desselgemknokstraat 100
8540 Deerlijk Vraag informatie aan
Tel.: 056/77.89.11
Fax: 056/77.56.32 Ik wil gecontacteerd worden door Dewaele Woningbouw