Ventileren

Ventileren in de slaapkamer: het hoe en het waarom

Over ventileren bestaan er veel waar- en onwaarheden. Renson legt je uit waarom en hoe je moet ventileren in de slaapkamer. Ontdek snel meer. 

Waarom ventileren in de slaapkamer een goed idee is?

Ventilatie in huis is geen overbodige luxe, maar een absolute noodzaak. Zeker als je van plan bent om te gaan isoleren, renoveren of een nieuwe woning gaat bouwen. De wetgeving verplicht ons dan ook veelal om een ventilatiesysteem te integreren. Dit systeem gaat verse lucht toevoeren in de droge ruimtes, zoals een slaapkamer of woonkamer en zal de vervuilde lucht afvoeren via de natte ruimtes zoals badkamer en keuken. Maar het is ook aangewezen om een extra afvoer van lucht te voorzien in slaapkamers.

Wat zorgt voor onfrisse lucht in de slaapkamer?

Tijdens het slapen verliest elke persoon zo’n halve liter vocht. Daarnaast produceert een mens door te ademen 450 liter CO2 per dag. In een onverluchte slaapkamer leidt dit tot een te hoog vochtgehalte, te veel CO2 en een gebrek aan verse zuurstofrijke lucht. Terwijl voldoende zuurstofopname net van prioritair belang is voor een goede nachtrust en een uitgeslapen gevoel bij het wakker worden.

De oplossing: een vraaggestuurd ventilatiesysteem met afvoer in de slaapkamer

Om de luchtkwaliteit ook in de slaapkamer onder controle te houden moet de vervuilde lucht zo snel mogelijk afgevoerd worden. Een vraaggestuurd ventilatiesysteem C+ of E+ detecteert de klok rond het CO2-, VOC- en/of vochtniveau. Met de Healthbox Smartzone van Renson kan je extra afvoer voorzien in de slaapkamers. Ook de Endura, het ventilatiesysteem gecombineerd met warmtepomptechnologie, laat toe de vervuilde lucht in slaapkamers af te voeren. Zo wordt ook daar de vervuilde binnenlucht tijdig verwijderd en vervangen door verse, zuurstofrijke lucht. Bovendien verbeter je hiermee het energiepeil van de woning.

Meer info: www.renson-ventilation.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in