Kopen en verkopen

Villardel in Genk: Geslaagde PPS leidt tot kernversterking

Achter de kerk in het centrum van Genk, aan de rotonde tussen de Berglaan en de Burgemeester Bijnenslaan, starten binnenkort de bouwwerken van het woonproject Villardel. Het project is het resultaat van jarenlange inzet op de versterking en ontwikkeling van de stadskern door de stad Genk.
De Villardel zal in totaal 84 appartementen tellen, verdeeld over vier moderne blokken. Er zijn appartementen van verschillende types en in verschillende groottes. Je vindt er bijvoorbeeld flats met één slaapkamer van 65 m² en een penthouse van 200 m². De locatie is uitstekend: vlak in het centrum, dicht bij voorzieningen, het Molenvijverpark en openbaar vervoer, maar toch opvallend rustig. De Villardel krijgt ook een groen karakter: tussen de appartementsblokken wordt parkaanleg voorzien.

Publiek-private samenwerking

Het project is het resultaat van een publiek-private samenwerking (PPS), die al in 1998 startte en werd verlengd om de zone achter de St-Martinuskerk verder te ontwikkelen. De stad voerde de regie binnen samenwerking met de private partners. Omdat de stad de grond aanleverde, kon zij duidelijk wegen op de projectontwikkeling.
 
Cordeel is ondertussen gestart met de bouw van de ondergrondse parking. Aansluitend wordt het eerste appartementsgebouw met 34 appartementen gerealiseerd. Bij een vlotte verkoop van het eerste woonblok zal de realisatie van de andere blokken aansluitend kunnen gebeuren
 
Alle info over het project en de verkoop vind je op Villardell.be.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in