Aanbevolen partners

Logo Groupe Atlantic
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Energie

Maak komaf met stijgende elektriciteitsrekeningen

Momenteel betaalt een gemiddeld Vlaams gezin 1.022 euro per jaar voor elektriciteit. In vergelijking met vorig jaar is dat 286 euro meer, geld dat eveneens kon besteed worden aan een leuke familievakantie. Je kunt gelukkig besparen op je factuur.

Steeds hogere facturen

De belangrijkste oorzaak van de hogere elektriciteitsprijs is de btw-verhoging van 6 naar 21 procent. De afschaffing van de gratis elektriciteit en de Vlaamse energieheffing, beter bekend als de "Turteltaks", deden de prijs ook fors toenemen.

Het lijkt waanzin om te betalen voor elektriciteit die je niet verbruikt, maar zo zal de toekomst er waarschijnlijk uitzien. Momenteel is je elektriciteitsfactuur nog gekoppeld aan jouw verbruik. De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Aardgas) wil daar echter verandering in brengen. Zo zou de factuur louter bepaald worden door de capaciteit van de aansluiting van de consument.

Voor meer informatie over zonnepanelen en hun rendement, klik hier.

Een ideale oplossing

Genoeg van de grillen van de distributiebeheerders en vreemde politieke beslissingen? Spendeer je liever je spaarcenten aan een jouw kinderen, vakantie of een nieuwe keuken? Dan is investeren in zonnepanelen zeker iets voor jou!

Voordelen

Niets dan voordelen bij het plaatsen van zonnepanelen. Het is zeer voordelig, milieuvriendelijk en flexibel in gebruik. U maakt in principe gebruik van gratis elektriciteit van een onuitputtelijke bron. Voor het plaatsen van zonnepanelen is slechts 15 m² nodig voor positief resultaat. Voor een maximaal rendement hou je best rekening met de oriëntatie en de hellingsgraad van de zonnepanelen. Schaduw van grote gebouwen, schoorstenen en bomen kan de opbrengst uiteraard verminderen. Voor een optimaal rendement moeten de panelen tussen het zuidoosten en zuidwesten gericht zijn, onder een hoek van 15° tot 50°.

Door de hoge concurrentie op de markt en de verlaagde vraag naar zonnepanelen is de kostprijs sterk gedaald. In combinatie met een steeds hoger rendement, blijft het plaatsen van zonnepanelen zeer voordelig.

De nieuwste zonnepanelen hebben een opbrengstgarantie van minimum 25 jaar, terwijl u na 8 jaar uw investering al terugverdiend hebt. Een simpele berekening vertelt ons dat u kan genieten van 17 jaar gratis elektriciteit, terwijl de gewone factuur in de toekomst enkel zal stijgen.

Wist je dat zonnepanelen eigenlijk niet werken door de zon, maar door het licht, dus ook in de winter zullen de zonnepanelen stroom opwekken!

’s Nachts, op donkere dagen of op momenten dat u veel stroom nodig heeft, gebruikt u indien nodig ook nog stroom van het net. Wanneer de zonnepanelen echter meer stroom produceren dan u verbruikt, zal de teller van de elektriciteitsmeter terugdraaien… puur winst dus!

Slim investeren

De prijs van zonnepanelen was nog nooit zo laag. Op dit moment kost een gemiddelde investering in zonnepanelen € 6.500. De gemiddelde terugverdientijd is nu 8 jaar, en dat komt overeen met een rendement op de investering van circa 8,5%, een veelvoud van de huidige spaarrente. Ons spaarboekje levert nu 0,8 % rente op. Indien je € 6.500 op een spaarboekje zet, is dit na 25 jaar net geen € 1.500 winst.

Zonnepanelen leveren op 25 jaar tijd € 18.500 meer op dan een spaarboekje!

Wil je graag ook zonnepanelen? Klik hier voor gratis informatie.

Aantrekkelijke energieleningen

Op 24 juni 2016 werd het ‘Zonneplan’ van Minister van Energie Tommelein goedgekeurd door het Vlaams parlement. Minister Bart Tommelein: “We maken iedereen bewust van het potentieel van zon, maken het mogelijk om te investeren in zonnepanelen op het dak van een ander en verruimen de energielening. We willen iedereen mee in bad trekken: overheden, bedrijven, organisaties én burgers.”

Om dit alles te verwezenlijken, wordt het mogelijk om een energielening terug te betalen over een langere termijn: voor de reguliere ontlener van 5 jaar naar 8 jaar, en voor de sociale doelgroep en vzw’s naar 10 jaar. Daarnaast wordt het maximaal te ontlenen bedrag verhoogd van 10.000 naar 15.000 euro.

Overigens is er ook een verlaagd BTW-tarief van 6% (ipv 21%) voor woningen ouder dan 10 jaar!

Door de vele financiële voordelen en de extra voordelige leningen is het NU het moment om in zonnepanelen te investeren. Wees slim en sla je slag!

Vraag nu vrijblijvend meer informatie hier.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in