Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
zehnder logo
Viessmann Belgium logo
Antargaz
bulex
X²O logo
Logo DRU
Logo Bosch
Verwarming

Vaillants Green iQ-gamma brengt duurzaam wonen binnen bereik

Milieubewustzijn is een hot item, maar wie een groene, duurzame levensstijl wil aanhouden, moet daar ook voldoende mogelijkheid toe krijgen. Onder het Green iQ-label verzamelt Vaillant een productlijn die daartoe bijdraagt. Wie groen denkt, komt voor woonoplossingen al snel bij het Green iQ-label uit. Zoals een koppel bouwingenieurs uit Aalter: hun nieuwbouwwoning ademt door en door duurzaamheid uit. Een flexoTHERM bodem/water warmtepomp en een geoSTOR warmwaterboiler van Vaillant maken deze doorgedreven ecovriendelijke levensstijl mee mogelijk.
Met het Green iQ-label identificeert Vaillant zijn intelligent ontworpen, toekomstgerichte technologie die het accent legt op duurzaamheid. Toestellen die dit label dragen, springen heel zuinig om met energie en combineren klimaatvriendelijke warmteproductie met intelligent, internetgestuurd systeembeheer. Ze reiken kant-en-klare oplossingen aan om milieubewustzijn in de dagelijkse leefomgeving te integreren: zoals in het groene woonconcept van Leen en Koen Wildemeersch, bijvoorbeeld.

Conform E20

Zelf allebei opgegroeid op het platteland, wilden Leen en Koen hun kinderen die ervaring niet onthouden. Vanuit een groene ingesteldheid wilde dit koppel bouwkundig ingenieurs hun duurzame levensstijl ook consequent doortrekken in hun woonplannen. Na overleg met architecten, resulteerde hun concept voor een duurzame, energie-efficiënte woonst in een strakke, 200 m2 grote nieuwbouwwoning in Aalter. Goed geïsoleerde ramen, muren en dak dragen ertoe bij dat de energieconsumptie van de woning geheel conform de Europese ‘Energy to zero’-doelstellingen voor 2020 (E20) is.

Warm aanbevolen

De kern van het concept: het verwarmingssysteem op basis van een flexoTHERM exclusive bodem/water warmtepomp met diepteboring van 125 m en een maximum van 11 kW afneembaar vermogen, in combinatie met een geoSTOR VIH RW 400 liter warmwateropslag-oplossing. Een centraal ventilatiesysteem en een fotovoltaïsch systeem vervolledigen de installatie. “De aanbeveling van een product met Green iQ-label kwam van onze installateur,” zegt Koen. “Het was ons al snel duidelijk dat dit ene product alle aspecten waar we belang aan hechten verenigde. Het is niet alleen ecologisch en efficiënt, maar zelfs als we niet thuis zijn, kunnen we het verwarmingssysteem vanop afstand controleren via een app.”

Green iQ-label

Voor een warmtepomp met diepteboring gaan, was een bewuste keuze. Hoewel het een grotere investering vraagt, is het op lange termijn kostenbesparend. Bovendien is zo’n systeem onzichtbaar, geluidloos en onderhoudsvriendelijk. Het koppel was er zo sterk van overtuigd dat hun warmtepomp het Green iQ-label moest dragen, dat ze het ervoor over hadden om drie maanden te wachten op de lancering van de flexoTHERM in België. In februari 2016 konden Leen en Koen in hun nieuwe huis trekken.
 
“Elke dag opnieuw zijn we gelukkig met onze keuze, omdat we zowel in ons huis als in ons verwarmingssysteem de perfecte match gevonden hebben voor ons gezinnetje,” vult Leen aan.

Test uw eigen Green iQ!

Weten of u uzelf als Groene Superheld mag beschouwen of veeleer in de categorie Groen Groentje, Groene Twijfelaar of Groene Boef thuishoort? Surf dan snel naar MygreeniQ.com en doe de test.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in