Woonbesprekingen

Renovatie met respect voor de oude bouwstijl

Voor dit in 1928 opgetrokken huis waren er alleen in de toegangshal en voor de gevel ‘edele’ bouwmaterialen gebruikt, zoals de voor de streek typische blauwe hardsteen. De woning staat voor een bepaald tijdperk en een bepaalde bouwstijl, een stijl die het pand ook na de veranderingen moest uitstralen.
Daarom werd voor de uitbreiding hetzelfde type van venster alsook kaders uit blauwe hardsteen gebruikt en werd de gevel op dezelfde manier met kleine delen gestructureerd als de gevel in baksteen. Toch zorgt de uitbreiding met de scherpe kanten en gladde oppervlakken van de antracietkleurige vezelcementleien voor een duidelijk contrast met de rode bakstenen van het oude gedeelte.

Amper twee maanden

De uitbreiding en de renovatie van het hellende dak, dat nu eveneens met vezelcementleien bedekt is, namen ten slotte maar twee maanden in beslag en gedurende al die tijd konden de bewoners gewoon in hun huis blijven wonen.
Identikit
Materiaal
  • Alterna lei 40/10/10 Donkergrijs
  • Klassieke dekking
Alterna is een klassieke lei met rechte boorden en een matte coating. Alterna biedt ongeëvenaarde kwaliteiten op het gebied van weerstand en stevigheid. Ze is kleurvast en blijft mooi. Ze is leverbaar is 12 standaard kleuren.
               
    Architect
    Atelierkyoto - Martelaerenplein 3/3 - 1980 Eppegem


    Bron: Eternit

    Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

    Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

    Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in