Nieuwe beurs voor tweede verblijven

Dat de Belg met een baksteen in de maag wordt geboren, is geen nieuws meer. 70% van de bevolking mag zich de gelukkige eigenaar noemen van zijn eigen thuis.
Over het algemeen kan worden gesteld dat de aankoop van een huis als een goede en zekere investering wordt beschouwd. Overgaan tot de aankoop van een tweede verblijf wordt door velen dan ook als een slimme investering gezien.


Vooral de medioren, die 45-plussers die hun eerste huis (zo goed als) hebben afbetaald, de kinderen het huis hebben zien verlaten en op de top van hun (economische) carrière zitten, kiezen voor een nieuwe plek om hun teruggevonden vrije tijd te kunnen doorbrengen. Deze eerste generatie van tweeverdieners maakte de jaren ’60 (mee), lanceerde de nieuwe economie van de jaren ’80 en is van plan om zo lang mogelijk jong te leven. Voor hen wordt de beslissing om een eigendom in het buitenland te kopen niet zozeer ondersteund door financiële en fiscale overwegingen als wel gevoelsmatige: met deze aankoop veraangenamen zij hun leven. Een welverdiende beloning na de jaren van hard labeur!

Meer dan 500.000 mensen kiezen vandaag al voor hun tweede thuis als bestemming voor hun vakanties. Opvallend hierbij is de nabijheid ervan: van de Belgen die al zijn overgegaan tot de aankoop van een tweede verblijf verkoos 91% voor een locatie binnen de grenzen van de Europese Unie. 63% onder hen bleef hiervoor in België zelf, 18% stak de grens over naar Frankrijk, 17% zocht de garantie op lekker weer in Spanje (9%), Portugal (5%) en Italië (3%).

Zij die nog dromen van een “Second Place” kunnen van vrijdag 22 tot zondag 24 september terecht in Paleis 8 van Brussels Expo. Voor de eerste maal opent “Second Place & Home Improvement” er zijn deuren. FISA organiseert dit nieuwe initiatief voor hen die op zoek zijn naar een tweede woonst.
Tot op heden schreven zich exposanten in van de Belgische kust, uit de Ardennen, Frankrijk, Spanje, Turkije, Portugal, Italië, Malta, Egypte, Tsjechië, Cyprus, de Caraïben, Zuid-Afrika en de Verenigde Arabische Emiraten. Keuze genoeg dus.
Verder staan er ook kredietverstrekkers en kunnen er praktische seminaries worden bijgewoond die alle informatie verstrekken over de controle van het eigendomsrecht in het buitenland, de financieringsmogelijkheden, bouwvergunningen en de buitenlandse fiscus. 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in